Alles over het orgel

RESERVEER TOEGANGSKAARTEN


Er kunnen momenteel geen toegangskaarten gereserveerd worden.

Reserveer

GESCHIEDENIS

Na de bouw van de nieuwe kerk in 1866 duurde het nog bijna 25 jaar voordat er een nieuw orgel in de kerk geplaatst werd.

Lees meer

ORGELBOUWER

Voor de bouw van het orgel werd deze opdracht toegewezen aan Petrus-Johannes Vereecken en zonen, orgelbouwers uit Gijzegem.

Lees meer

RESTAURATIE

Nadat het orgel in 1979 uitviel en niet meer te herstellen viel, zou het tot 1996 duren vooraleer weer op het orgel kon gespeeld worden.

Lees meer

TECHNISCH

De technische gegevens van het orgel.
Lees meer

AANKONDIGINGEN

Sander Kintaert 2Sander Kintaert begon zijn muzikale opleiding op 6-jarige leeftijd met pianolessen. Op 9-jarige leeftijd ging hij naar de muziekacademie van Liedekerke, waar hij trompet koos als nieuwe instrument. Een aantal jaar later schakelde hij ook voor piano over naar de academie en nam er het vak MT (Muziek Theorie) bij. In 2010 slaagde hij uiteindelijk met glans voor het eindexamen van zowel trompet, piano als MT.

In datzelfde jaar nog nam Sander deel aan het ingangsexamen voor trompet aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, waar hij sindsdien studeert bij Manu Mellaerts, in juni 2015 zijn masterdiploma behaalde en in 2017 zijn lerarenopleiding en de richting ‘concertmusicus vervolledigde. Sinds september 2017 verdiept Sander zich verder in de barokmuziek en startte hij met een master ‘baroktrompet’ bij Manu Mellaerts en Niranjan Wijewickrema. Hij volgt daarnaast ook nog op regelmatige basis les bij Friedemann Immer, Alain de Rudder en Jean-François Madeuf.

Sander volgde voor piano masterclasses bij André De Grootte en Jan Vermeulen. Voor trompet nam hij al deel aan verscheidene internationale masterclasses zoals de Belgian Brass Academy en het festival Cuivres en Fête te Limoges. Hij kreeg hier onder andere les van Jeroen Berwaerts, Reinhold Friedrich, Vladimir Kafelnikov, Thierry Caens, Gérard Métrailler, Eric Aubier, Jose Chafer en Allen Vizzutti, Bahb Civiletti, Jean-François Madeuf, Guido Segers…

Hij speelde al mee met verscheidene orkesten in de HaFaBra-wereld, alsook klassieke orkesten als Symphonia Assai, Frascati Symphonic, Il Gardellino, Bachplus, Hildebrandt Consort, Le Concert Bourgeois, Les Agrémens, Orchestre Sturm und Klang, Le Concert Olympique, Collegium Vocale Academy, symfonieorkest van de Muntschouwburg, Opera Ballet Vlaanderen, Orchestre des Champs-Elysées, …

In mei 2013 richtte hij samen met 9 andere koperblazers en 2 slagwerkers het ensemble O'BRASS op, een 12-koppig koperensemble met het doel de koperblaasmuziek te promoten en het repertoire voor hun bezetting uit te breiden door verscheidene compositieopdrachten te geven. Zij werden in december 2014 laureaat van Supernova en concerteren sindsdien zowel op nationale als internationale podia zoals Japan en Korea.

In April 2017 won Sander de eerste prijs op de Internationale IMEP RIC wedstrijd te Namen in de categorie ‘baroktrompet’.

Sander geeft les aan de Academies van Geraardsbergen, Lennik en Gent (MAGO) en is daarnaast ook actief als dirigent van harmonieorkest KEVA uit Aspelare.