Concerten, bezoeken aan het orgel en jeugdactiviteiten

Deze rubriek toont concerten, bezoeken aan het orgel en activiteiten voor de jeugd ingericht door of in samenwerking met het Orgelcomité Overmere. Bijna al deze activiteiten gingen door in de kerk Onze-Lieve-Vrouw ten Hemel Opgenomen, de parochiekerk van Overmere. Indien dit niet zo was, wordt de concertplaats vermeld.

De concertinformatie bestaat uit gegevens over het concert (plaats, tijdstip,...), het concertprogramma en info over de artiesten die het concert verzorgden. Bij bezoeken aan het orgel en jeugdactivteiten staat een korte beschrijving.
In beide gevallen kunnen ook foto's en filmpjes, geregistreerd tijdens het concert, bekeken worden. Door de artikelfoto's aan te klikken krijgt met een grotere versie van één of meer foto's te zien in een lightbox.

BENEFIETCONCERT
Ten voordele van de actie 'Steun Kosovo'

Zondag, 13 juni 1999
Parochiekerk Overmere

Joris Verdin (orgel, harmonium)
Lieve Van de Rostyne (harp)

 

PROGRAMMA

Andantino Orgel César Franck
Pâques fleuries Orgel Alphonse Mailly
Toccata
Invocation
Allegro giocoso, op 30 nr 8 Orgel Joseph Callaerts
Petite fantaisie, op 22 nr 8
Scherzo, op 31 nr 12
Esquisse Harp H. Renie
Offertoire en si Harmonium César Franck
La désespérance Harmonium Louis James Alfred Lefebure-Wély
La nuit de Noël
Andante uit Les Pêcheurs de Perles Harmonium en Harp Georges Bizet
Ciaconna con Variazioni opus 14 nr 3 Harmonium Sigfrid Karg-Elert
Andantino uit Chanson Toscane, opus 32 Harmonium en Harp Auguste Durand
Recueillement, opus 23, 1870 Harmonium Alexandre Guilmant
Valse, opus 23, 1870

 MUZIKANTEN

JORIS VERDIN

Studeerde orgel en muziek-wetenschap. Vanuit deze dubbele achtergrond komt de voorkeur voor wederuitvoering van vergeten muziek uit alle stijperioden; naast creaties van hedendaagse
werken. Joris Verdin is ook als componist bedrijvig. Hij bouwde een internationale reputatie op als specialist van de 19de eeuwse harmoniumliteratuur. Hij is medewerker aan de "Académie internationale d' Orgue de Rouen" (Fr.) en het Götenborg Organ Center (SE). Op het gebied van de muziekuitgave werkt hij in Duitsland, Frankrijk en Nederland. Zijn discografie omvat een reeks CD's met muziek van de 16de tot de 20ste eeuw. Hij is docent orgel aan de Hogeschool (conservatorium) te Antwerpen en aan het Lemmensinstituut te Leuven.

 

LIEVE VAN DE ROSTYNE

Studeerde aan het Lemmensinstituut en behaalde er in 1995 haar meesterdiploma, met een eerste prijs orgel met grote onderscheiding bij Joris Verdin. Zij bekwaamde zich verder in Lyon bij prof. J Boyer, waar ze in 1998 afstudeerde.
Op 17 april jl. werd zij eerste laureate van de BegijnhofwedstrUd voor vrouwelijke organisten te Dendermonde.
Maar naast het orgel is Lieve Van de Rostyne ook steeds begeesterd geweest door de harp. Het is dan ook dit instrument dat ze tijdens het concert zal bespelen, in duo met haar ex-leraar.