Concerten, bezoeken aan het orgel en jeugdactiviteiten

Deze rubriek toont concerten, bezoeken aan het orgel en activiteiten voor de jeugd ingericht door of in samenwerking met het Orgelcomité Overmere. Bijna al deze activiteiten gingen door in de kerk Onze-Lieve-Vrouw ten Hemel Opgenomen, de parochiekerk van Overmere. Indien dit niet zo was, wordt de concertplaats vermeld.

De concertinformatie bestaat uit gegevens over het concert (plaats, tijdstip,...), het concertprogramma en info over de artiesten die het concert verzorgden. Bij bezoeken aan het orgel en jeugdactivteiten staat een korte beschrijving.
In beide gevallen kunnen ook foto's en filmpjes, geregistreerd tijdens het concert, bekeken worden. Door de artikelfoto's aan te klikken krijgt met een grotere versie van één of meer foto's te zien in een lightbox.

CONCERT

Zondag, 7 mei 2000
Parochiekerk Overmere

Erwin Van Bogaert (orgel)
Griet Wytynck (viool)

 

PROGRAMMA

Introduction et Allegro Moderato Orgel Oscar Van Durme
Prière Orgel Oscar Van Durme
Suite voor viool en orgel
     Praeludium
     Canzone
     Moto perpetuoso
Orgel en Viool Joseph Rheinberger
Sonate nr 4
     Tempo Moderato
     Intermezzo
     Chromatic Fugue
Orgel Joseph Rheinberger
Offertorium
Aus der "Ungarischen Krönungsmesse"
Orgel en Viool F. Liszt
Romanze Orgel en Viool M. Reger
Nocturne Orgel J. Bonnet
Toccata in D Orgel J. Callaerts
MUZIKANTEN

GRIET WYTYNCK

Studeerde piano aan de kunsthumaniora te Gent en viool aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Sint-Niklaas, waar ze de regeringsmedaille behaalde met grote onderscheiding.
Op 17-jarige leeftijd behaalde ze de Eerste prijs notenleer aan het Conservatorium te Gent.
Zij studeerde viool aan de Conservatoria van Gent (bij Mikaël Bezverkhny) en Antwerpen (bij Guido De Neve) waar ze in juni 1998 het meesterdiploma behaalde. Momenteel zet ze haar vioolstudies verder in de "Musikhochschule" te Keulen bij J. Prelle.
Als free-lance violiste is zij actief in diverse orkesten en ensembles, zoals Panache, Belle époque, Chapelle de Lorraine, Rajhans' Orchestra, orkest van Schatteman en Couvreur, zigeunertrio 'Laci Lakatos' en Carpe Diem (een trio met haar zus Els en nicht Lieve Van de Rostyne).
Concerten brachten haar ook naar landen zoals Duitsland, Frankrijk, Groot-Britannië, Pakistan en de Verenigde Staten van Amerika.
Griet Wytynck geeft vioolles aan verscheidene muziekacademies.

 

ERWIN VAN BOGAERT

Aan het Lemmensinstituut behaalde hij het diploma Laureaat Orgel en aan het Conservatorium te Maastricht de B-akte voor onderwijs en de C-akte Solodiploma voor Orgel. Hij volgde verder lessen bij Ton Koopman en Ewald Kooyman, en privé-lessen bij Daniel Roth (Parijs).
Hij studeerde vervolgens clavecimbel en behaalde in 1990 zijn Eerste Prijs aan het Conservatorium van Gent. Op dit moment bekwaamt hij zich verder bij Marcelo Bussi (Amsterdam) voor clavecimbel .
Erwin Van Bogaert is titularis-organist aan de Onze-Lieve-Vrouwkerk te Sint-Niklaas en gaf les aan de academies van Berchem, Sint-Niklaas en Geraardsbergen.
Met trompettist Guy Godts vormt hij sinds 1985 een vast duo voor orgel en trompet, en clavecimbel en natuurtrompet. Samen hebben zij al verschillende CD 's opgenomen.
De laatste jaren gaf hij verscheidene concerten in binnen- en buitenland o. a. Nederland, Frankrijk, Duitsland, Denmarken. Ook verleende hij zijn medewerking aan diverse radioprogramma's.
In 1997 werkte hij mee aan opnames van verschillende CD's met andere muzikanten en koren, o.a. een CD met muziek van Jos van Looy, in samenwerking met deze componist-organist, opgenomen in de Sint-Gummaruskerk te Lier.
Ook is hij mede-organisator van de orgelcyclus rond het Forceville-orgel in Ninove.
Hij is lid van het recent opgerichte ensemble "La tromba divina".