Concerten, bezoeken aan het orgel en jeugdactiviteiten

Deze rubriek toont concerten, bezoeken aan het orgel en activiteiten voor de jeugd ingericht door of in samenwerking met het Orgelcomité Overmere. Bijna al deze activiteiten gingen door in de kerk Onze-Lieve-Vrouw ten Hemel Opgenomen, de parochiekerk van Overmere. Indien dit niet zo was, wordt de concertplaats vermeld.

De concertinformatie bestaat uit gegevens over het concert (plaats, tijdstip,...), het concertprogramma en info over de artiesten die het concert verzorgden. Bij bezoeken aan het orgel en jeugdactivteiten staat een korte beschrijving.
In beide gevallen kunnen ook foto's en filmpjes, geregistreerd tijdens het concert, bekeken worden. Door de artikelfoto's aan te klikken krijgt met een grotere versie van één of meer foto's te zien in een lightbox.

CONCERT

Zondag, 27 juni 2004
om 18.30 uur
Parochiekerk Overmere

Nicolas Bucher (F) (orgel)
Bart De Lausnay (bastrombone)

 

PROGRAMMA

Pièces en style libre
     Carillon de Longpont
     Arabesque
     Scherzetto
     Berceuse
Louis Vierne
Suite voor trombone en orgel Benedetto Marcello
Andante en variaties in D Felix Mendelssohn
Hosannah
Trombone en Orgel
Franz Liszt
Climat
Petite Pièce
Jehan Alain
Variaties op 'Dona nobis pacem'
Bastrombone solo
G.P. da Palestrina
O Gott, du frommer Gott
Herzlich tut mich erfreuen
2 koraalbewerkingen uit het opus posth. 122
Johannes Brahms
Concertino
Trombone en Orgel
Ernst Sachse

 

 

DE MUZIKANTEN

NICOLAS BUCHER (F)

Nicolas Bucher ontdekt het pijporgel wanneer er in zijn geboortestad Lens een instrument van Michel Garnier gebouwd wordt.
Zijn eerste lessen krijgt hij van Jean Boyer en Aude Heurtematte, aan het conservatorium van Rijsel. Hij vervolgt zijn studies aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel, waar hij in 1997 een 1e prijs orgel behaalt in de klas van Jean Ferrard. In het Conservatoire National Supérieur de Musique in Lyon krijgt hij gedurende drie jaar opnieuw les van Jean Boyer en behaalt er in juni 2000 het einddiploma.
Nicolas Bucher is finalist van de internationale wedstrijd Xavier Darrasse in Toulouse (1998), en behaalt in oktober 2000 de 2e prijs op het internationaal concours van Tokyo-Musashino. Hij is de eerste Franse organist die op deze prestigieuze wedstrijd zo'n resultaat behaalt.
Nicolas Bucher geeft recitals in Frankrijk en Europa, en concerteert regelmatig in verschillende kamennuziekensembles en orkesten.
Na organist geweest te zijn in Lens en Marcq-en-Baroeul, was Nicolas Bucher een tijdlang organist van de kathedraal in Lyon. Sinds 2003 is hij titularis-organist in Saint-Séverin (Parijs), waar hij Michel Chapuis opvolgt.

BART DE LAUSNAY

Bart De Lausnay maakte in de Stedelijke muziekacademies van Wetteren en Aalst kennis met piano, bugel en tenortrombone. Hij bleek erdoor gebeten te zijn, en besliste om aan het Gentse conservatorium verder te studeren. Daar volgde hij eerst tenortrombone, maar na het eerste jaar schakelde hij over op bastrombone. Zijn docenten waren Michel Tilkin en Luc De Vleeschhauwer. Dit jaar studeerde hij af aan bovengenoemd conservatorium.
Bart De Lausnay bezit een indrukwekkend palmares als orkesttrombonist. Zo speelde hij o.a. in het Brussels Youth Orchestra, de Koninklijke Fanfare de Sint-Pietersvrienden van Uitbergen, het Salonorkest Panache, het Koperkwartet van Bart Van der Strieckt (als jong ensemble Ambassadeur van de provincie Oost-Vlaanderen), het Vlaams Harmonieorkest, het Nationaal Orkest van België, Il Novecento, het Brussels Jazz Orchestra, ... Hij werkte samen met beroemde dirigenten als Dirk De Caluwé, Dirk Brossé, Patrick Peire, Robert Groslot, Frank Vaganee en vele anderen. Daarnaast is hij oprichter van het Trombonekwartet 'Beaufour'.
Binnenkort is hij te horen als trombonist in de musical 'Chaplin ' van Steven Prengels en Bruno Van Heystraeten, die op 18 september naar Berlare komt.