Concerten, bezoeken aan het orgel en jeugdactiviteiten

Deze rubriek toont concerten, bezoeken aan het orgel en activiteiten voor de jeugd ingericht door of in samenwerking met het Orgelcomité Overmere. Bijna al deze activiteiten gingen door in de kerk Onze-Lieve-Vrouw ten Hemel Opgenomen, de parochiekerk van Overmere. Indien dit niet zo was, wordt de concertplaats vermeld.

De concertinformatie bestaat uit gegevens over het concert (plaats, tijdstip,...), het concertprogramma en info over de artiesten die het concert verzorgden. Bij bezoeken aan het orgel en jeugdactivteiten staat een korte beschrijving.
In beide gevallen kunnen ook foto's en filmpjes, geregistreerd tijdens het concert, bekeken worden. Door de artikelfoto's aan te klikken krijgt met een grotere versie van één of meer foto's te zien in een lightbox.

CONCERT
In samenwerking met CC STROMING BERLARE

Zondag, 16 oktober 2005
om 18.30 uur
Parochiekerk Overmere

QUINTIC BRASS
&
LIEVE VAN DE ROSTYNE

 

PROGRAMMA

Entrata Festiva Flor Peeters
Procession of the Nobles Nicolai Rimsky-Korsakov
Quintet Opus 5 Victor Ewald
Schmücke dich, o liebe Seele, op.122/5 J. Brahms
Concerto for Organ and Brass-quintet
Part II On a theme by Johann Pachelbel
Kees Schoonenbeek
Pictures at an Exhibition
Baba-Yaga and The Great Gate of Kiev
Modest Mussorgsky
Scherzo J.Tilborgs
The Golyardes' Grounde Malcolm Forsyth
Toccata & Fuga In D minor J.S. Bach

 


MUZIKANTEN

LIEVE VAN DE ROSTYNE

Studeerde orgel en harp aan het Lemmensinstituut te Leuven, waar ze in 1995 het laureaats-en meesterdiploma behaalde met eerste prijzen harmonie en orgel met grote onderscheiding (bij Joris Verdin).
In 1998 behaalde ze het 'Diplôme National d'Etudes Supérieures Musicales' aan het Conservatoire National Supérieur de Musique in Lyon bij prof. Jean Boyer.
Ze is laureate van de wedstrijd Pro Civitate en van de orgelwedstrijden te Boxtel en Herk-de-Stad. In april 1999 won ze de eerste prijs op de Begijnhofwedstrijd voor vrouwelijke organisten te Dendermonde. Een jaar later werd ze halve­finaliste op de Bachwedstrijd van het Festival van Vlaanderen te Brugge en in november 2001 won ze de tweede prijs op de eerste internationale orgelwedstrijd van Battipaglia (Italië). Momenteel geeft ze orgel- en harples In Lebbeke, Strombeek en Arras (F), en op zomerstages in België en Frankrijk. Ze concerteert regelmatig in binnen- en buitenland (in Europa en Japan), en dit zowel solistisch als in kamermuziek- en orkestverband. Daarnaast Is ze redactielid van het tijdschrift 'Orgelkunst', en is ze organiste in vast dienstverband in Berlare en Overmere, waar ze tevens lid is van het orgelcomité.

 

QUINTIC BRASS

Is een ensemble dat ontstaan is voor het vak kamermuziek op het Lemmensinstituut te Leuven. Daar kregen zij gedurende 4 jaar les van Ed Bogaart. In de loop van hun bestaan zijn de leden enkele malen gewijzigd maar de samenstelling van het ensemble is steeds dezelfde gebleven. We stellen de muzikanten graag even voor:

KRIS DE BIE
Behaalde het diploma 'Meester in de Muziek' optie trompet aan het Lemmensinstituut te Leuven. Hij is vast verbonden aan de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische luchtmacht.
Hij treedt als freelance trompettist geregeld op met het Filharmonisch Orkest van Vlaanderen,het Nationaal Orkest van België en het Gabriëli Koperensemb!e.

DENNIS VAN BROECK
Behaalde het diploma 'Meester In de Muziek' optie trompet aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel in de klas van Dhr. Mellaerts. Hij geeft les aan verschillende jeugdmuziekscholen. Als freelance trompettist treedt hij op met het orkest van de Koninklijke Muntschouwburg en werkt mee aan verscheidene producties van Music Hall en Studio 100.

PETER VAN MONTFORT
Studeerde aan het Koninklijk Muziekconservatorium te Brussel en behaalde het diploma 'Meester in de Muziek'optie hoorn. Tevens behaalde hij het diploma 'Meester in
de Muziek' optie kamermuziek en HaFaBra-directie aan het Lemmensinstituut te Leuven. Hij is vast verbonden aan De Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Marine en speelt regelmatig als freelance hoornist met het Vlaams Radio Orkest.

JAN NICOLAERS
Behaalde het diploma 'Meester in de Muziek' optie trombone en kamermuziek aan het Lemmensinstituut te Leuven en het diploma 'Music Post Graduate'aan het Conservatorium van Amsterdam in de klas van Dhr. Meylemans. Als trombonist is hij verbonden aan het Symfonieorkest van Vlaanderen en hij treedt regelmatig op met het orkest van de Koninklijke Muntschouwburg en van de Vlaamse Opera. Ook geeft hij les aan de Hagelandse academie voor Muziek en Woord.

DIETER VERSCHUREN
Studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven en behaalde in 2000 zijn diploma 'Meester in de Muziek' optie tuba aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen. Hij is verbonden aan het Symfonieorkest van Vlaanderen en hij treedt vaak op met het Nationaal Orkest van België, het Vlaams Radio Orkest, l'Orchestre de l'Opéra de Wallonie en Il Novecento.