Concerten, bezoeken aan het orgel en jeugdactiviteiten

Deze rubriek toont concerten, bezoeken aan het orgel en activiteiten voor de jeugd ingericht door of in samenwerking met het Orgelcomité Overmere. Bijna al deze activiteiten gingen door in de kerk Onze-Lieve-Vrouw ten Hemel Opgenomen, de parochiekerk van Overmere. Indien dit niet zo was, wordt de concertplaats vermeld.

De concertinformatie bestaat uit gegevens over het concert (plaats, tijdstip,...), het concertprogramma en info over de artiesten die het concert verzorgden. Bij bezoeken aan het orgel en jeugdactivteiten staat een korte beschrijving.
In beide gevallen kunnen ook foto's en filmpjes, geregistreerd tijdens het concert, bekeken worden. Door de artikelfoto's aan te klikken krijgt met een grotere versie van één of meer foto's te zien in een lightbox.

CONCERT

27 september 2009
om 19.00 uur
Parochiekerk Overmere

Het Dendermonds Symfonisch Orkest
o.l.v. Joris Van Goethem
Lieve Van de Rostyne (orgel)

 

PROGRAMMA

Concerto in G
     Allegro
     Larghetto
     Allegro
Johann David Heinichen (1683 - 1729)
Concerto in d, BWV 1059
     Zonder tempo-aanduidingen
     Adagio
     Presto
Solisten : Lieve Van de Rostyne, orgel
Serge De Saffel, hobo
J.S. BACH (1685 - 1750)
Romance in G voor viool en orkest, op. 40
Solo : Yves Gilen, viool
L. Van Beethoven (1770 - 1827)
Sonate in d
Solo : Lieve Van de Rostyne, orgel
F. Mendelssohn - Bartholdy
'Gabriel's oboe' uit The Mission
Solo: Thierry Vermunicht, hobo
E. Morricone (°1928)
Libertango Piazzolla (1921 - 1992) (bew.: J. Van Goethem)
El tango de Roxanne M. Mores (°1922) / Sting (°1951)
bew.: K. Smet

 

 

MUZIKANTEN, ORKEST

JORIS VAN GOETHEM

Met meer dan 1500 concerten in de beroemdste concertzalen is Joris Van Goethem internationaal bekend als vertolker van oude en hedendaagse muziek. Met zijn ensemble Flanders Recorder Quartet "Vier op 'n Rij" speelde hij in Europa, Japan, Zuid-Amerika, Korea, Taiwan, China, De Verenigde Staten, Singapore en Zuid-Afrika.
Naast heel wat opnames voor internationale radio en televisie maakte hij talrijke cd-opnames voor Deutsche Grammophon, Archiv, Aeolus, Harmonia Mundi, EMI, Opus 111, Klara en Ricercar. Hiervoor ontving hij verschillende discografische onderscheidingen en prijzen.
Hij geeft masterclasses voor blokfluit, traverso en ensembles in alle hoeken van de wereld en wordt ook regelmatig uitgenodigd voor verschillende zomercursussen.
Zijn arrangementen vonden hun weg naar Hollywood en werden ook gepubliceerd bij Heinrichshofen, Ascolta en De Haske.

 

LIEVE VAN DE ROSTYNE

studeerde orgel en harp aan het Lemmensinstituut te Leuven, waar ze in 1995 het laureaats- en meesterdiploma behaalde met eerste prijzen harmonie en orgel met grote onderscheiding (bij dhr. Joris Verdin).
In 1998 behaalde ze het "Diplôme National d'Etudes Supérieures Musicales" aan het Conservatoire National Supérieur de Musique in Lyon bij prof. Jean Boyer.
Ze is laureate van de wedstrijd Pro Civitate en van de orgelwedstrijden te Boxtel en Herk-de-Stad. In april1999 won ze de eerste prijs op de begijnhofwedstrijd voor vrouwelijke organisten te Dendermonde. In 2000 werd ze halve-finaliste op de Bachwedstrijd van het Festival van Vlaanderen te Brugge en in november 2001won ze de tweede prijs op de eerste internationale orgelwedstrijd van Battipaglia (Italië).
Momenteel geeft ze les in Zottegem, Lebbeke en Strombeek-Bever en op zomerstages in België en Frankrijk. Ze concerteert regelmatig in binnen- en buitenland (in Europa en Japan), en dit zowel solistisch als in kamermuziek- en orkestverband. Verder is ze organiste te Berlare en te Overmere.

 

DENDERMONDS SYMFONISCH ORKEST

Sinds vorig jaar vaart het Dendermonds Symfonisch Orkest een nieuwe koers. Met de seizoenswissel kondigde zich toen ook een wissel van dirigent aan. Uit de talrijke kandidaatdirigenten werd Joris Van Goethem uit Sint-Niklaas gekozen als opvolger voor Geert Baetens. Hij ging in september 2008 aan de slag met een kerngroep van een 15 à 20-tal muzikanten : strijkers, aangevuld met fluit, hobo, fagot en klavier (klavecimbel / piano). Sindsdien wordt er elke woensdagavond met veel enthousiasme gerepeteerd, met oog en oor voor muzikale afwerking en wordt een nieuw repertorium - aangepast aan de vernieuwde bezetting ­ opgebouwd.