Concerten, bezoeken aan het orgel en jeugdactiviteiten

Deze rubriek toont concerten, bezoeken aan het orgel en activiteiten voor de jeugd ingericht door of in samenwerking met het Orgelcomité Overmere. Bijna al deze activiteiten gingen door in de kerk Onze-Lieve-Vrouw ten Hemel Opgenomen, de parochiekerk van Overmere. Indien dit niet zo was, wordt de concertplaats vermeld.

De concertinformatie bestaat uit gegevens over het concert (plaats, tijdstip,...), het concertprogramma en info over de artiesten die het concert verzorgden. Bij bezoeken aan het orgel en jeugdactivteiten staat een korte beschrijving.
In beide gevallen kunnen ook foto's en filmpjes, geregistreerd tijdens het concert, bekeken worden. Door de artikelfoto's aan te klikken krijgt met een grotere versie van één of meer foto's te zien in een lightbox.

CONCERT

Zondag, 15 juni 2014
om 19.00 uur
Parochiekerk Overmere

Katrien Mannaert (orgel)
Judith Peersman (viool)

 

PROGRAMMA

Sechs Stücke, opus 150
     Ouverture
     Thema mit Veränderungen
Viool en orgel J. Rheinberger (1839 - 1901)
Meditation nr. 4, opus 167 Orgel J. Rheinberger (1839 - 1901)
Sonate nr. 1 in g mineur
voor solo viool - BWV 1001
Viool J.S. Bach (1685 - 1750)
Sonate nr. 2 in c, opus 65
     Grave
     Adagio
     Allegro maestoso e vivace
     Fugue : Allegro moderato
Orgel F. Mendelssohn (1809 - 1847)
Romance, opus 24 Viool en orgel O. Olsson (1879 - 1964)
Suite
     Romance
     Allegro non troppo
Viool en orgel H.A. Stamm (° 1958)

 

 

MUZIKANTEN

Katrien Mannaert (°1987)

Foto (1)

Katrien Mannaert startte op jonge leeftijd haar muzikale opleiding aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Lebbeke waar ze naast orgel ook klavecimbel en harmonie volgde. Gebeten door de muziekmicrobe besliste Katrien om in 2001 voltijds kunstonderwijs te volgen aan De Kunsthumaniora van Antwerpen. Ze kreeg daar orgelles van Dieter Van Handenhoven.

In 2005 zette ze haar opleiding verder aan het Lemmensinstituut te Leuven waar ze in 2010 het Masterdiploma voor orgel behaalde. Haar belangrijkste orgelleraar was Reitze Smits.
Een jaar later behaalde ze aan hetzelfde instituut het Specifiek Lerarendiploma.

Sinds april 2003 is deze jonge organiste verbonden aan de Christus Koningkerk te Sint-Niklaas en sinds maart 2011 is ze eveneens de vaste organiste van de Don Boscokerk te Sint-Niklaas. In 2003 werd haar deelname aan de Vlaamse Orgeldagen te Hasselt zowel bekroond met een eerste prijs als met de ‘Prijs van de stad Hasselt’. In 2005 werd ze ook laureaat Belfius Classics.
Momenteel heeft Katrien verschillende freelance opdrachten aan diverse muziekacademies. Daarnaast werkte ze begin juni 2012 mee aan een orgel-CD op het monumentale Draps-Flentroporgel te Sint-Niklaas, in opdracht van het ‘Het orgel in Vlaanderen’.

 

Judith Peersman (°1994)

Foto's (2)

Judith Peersman startte haar muzikale opleiding op 8-jarige leeftijd aan de Kunstacademie te Wetteren. In 2011 studeerde ze er met grootste onderscheiding af in de vioolklas van Geertrui Van Hoorde en eveneens met grootste onderscheiding in de pianoklas van Hilde Eeman.

Hetzelfde jaar startte ze haar studies viool aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen, waar ze momenteel haar derde jaar afwerkt in de klas van Guido de Neve.

Judith werd in 2010 laureaat van de solistenwedstrijd van Jeugd en Muziek Oost-Vlaanderen, en in 2011 werd ze kampioen in superieure afdeling van de solistenwedstrijd van Vlamo, waar ze ook de Sabam-prijs voor beste uitvoering van een Belgisch werk ontving. In 2011 werd ze eveneens laureaat van Belfius Classics.

Sinds 2010 is Judith actief lid van het Jeugd en Muziek Orkest
Antwerpen.
Als lid van de Orkestacademie speelde ze al onder dirigenten als Martyn Brabbins, Philippe Herreweghe en Edo de Waart. In 2014 liep ze stage bij deFilharmonie, in projecten onder leiding van Philippe Herreweghe en Fabien Gabel. 

Judith volgde al masterclasses bij Tatiana Samouil, Peter Manning, Igor Tkatchouk, Anton Steck en Jan Talich.