Concerten, bezoeken aan het orgel en jeugdactiviteiten

Deze rubriek toont concerten, bezoeken aan het orgel en activiteiten voor de jeugd ingericht door of in samenwerking met het Orgelcomité Overmere. Bijna al deze activiteiten gingen door in de kerk Onze-Lieve-Vrouw ten Hemel Opgenomen, de parochiekerk van Overmere. Indien dit niet zo was, wordt de concertplaats vermeld.

De concertinformatie bestaat uit gegevens over het concert (plaats, tijdstip,...), het concertprogramma en info over de artiesten die het concert verzorgden. Bij bezoeken aan het orgel en jeugdactivteiten staat een korte beschrijving.
In beide gevallen kunnen ook foto's en filmpjes, geregistreerd tijdens het concert, bekeken worden. Door de artikelfoto's aan te klikken krijgt met een grotere versie van één of meer foto's te zien in een lightbox.

BEZOEK AAN HET ORGEL

Dinsdag, 26 april 2011
Parochiekerk Overmere

Lieve Van de Rostijne (orgel)

 

EEN WOORDJE UITLEG

Op dinsdag, 26 april 2011 bezochten leerlingen van de muziekacademie van Lebbeke het orgel van de kerk Onze-Lieve-Vrouw ten Hemel Opgenomen in Overmere. Lieve Van de Rostyne beschreef kort de de periode waarin het orgel gebouwd werd door de gebroeders Vereecken, orgelbouwers uit Gijzegem.
Zij ging daarna dieper in op de speeltechnische mogelijkheden van het instrument en bracht om dit te illustreren enkele fragmenten orgelmuziek.
Daarna kregen de leerlingen de mogelijkheid om zelf het orgel te bespelen en konden zij, via opengemaakte luiken, in het orgel stappen. Daar hadden zijn een uniek zicht op de meer dat 1000 orgelpijpen, de blaasbalgen en de windlades.

Willy Nuyts legde alles op foto vast en maakte er een presentatie over. Zijn werk kan je hieronder bekijken.

 

Video

Presentatie van Willy Nuyts over het bezoek aan het orgel.
Duur : 2 min. 38 sec.

 

 

 Foto's (5) van Willy Nuyts