Concerten, bezoeken aan het orgel en jeugdactiviteiten

Deze rubriek toont concerten, bezoeken aan het orgel en activiteiten voor de jeugd ingericht door of in samenwerking met het Orgelcomité Overmere. Bijna al deze activiteiten gingen door in de kerk Onze-Lieve-Vrouw ten Hemel Opgenomen, de parochiekerk van Overmere. Indien dit niet zo was, wordt de concertplaats vermeld.

De concertinformatie bestaat uit gegevens over het concert (plaats, tijdstip,...), het concertprogramma en info over de artiesten die het concert verzorgden. Bij bezoeken aan het orgel en jeugdactivteiten staat een korte beschrijving.
In beide gevallen kunnen ook foto's en filmpjes, geregistreerd tijdens het concert, bekeken worden. Door de artikelfoto's aan te klikken krijgt met een grotere versie van één of meer foto's te zien in een lightbox.

BEZOEK AAN HET ORGEL

Dinsdag, 13 maart 2018
Parochiekerk Overmere

Lieve Van de Rostijne

 

EEN WOORDJE UITLEG

Op dinsdag, 13 maart 2018 bezochten leerlingen van de muziekacademie van Lebbeke het orgel van de kerk Onze-Lieve-Vrouw ten Hemel Opgenomen in Overmere.
Lieve Van de Rostyne beschreef kort de de periode waarin het orgel gebouwd werd door de gebroeders Vereecken, orgelbouwers uit Gijzegem.
Zij ging daarna dieper in op de speeltechnische mogelijkheden van het instrument en bracht om dit te illustreren enkele fragmenten orgelmuziek.
Daarna kregen de leerlingen de mogelijkheid om zelf het orgel te bespelen en konden zij, via opengemaakte luiken, in het orgel binnenstappen. Daar hadden zijn een unieke kijk op de meer dat 1000 orgelpijpen, de blaasbalgen en de windlades en de pneumatiek.

 

Foto's (7)