Alles over het orgel

Er kunnen momenteel geen kaarten gereserveerd worden
GESCHIEDENIS

Na de bouw van de nieuwe kerk in 1866 duurde het nog bijna 25 jaar voordat er een nieuw orgel in de kerk geplaatst werd.

Lees meer

ORGELBOUWER

Voor de bouw van het orgel werd deze opdracht toegewezen aan Petrus-Johannes Vereecken en zonen, orgelbouwers uit Gijzegem.

Lees meer

RESTAURATIE

Nadat het orgel in 1979 uitviel en niet meer te herstellen viel, zou het tot 1996 duren vooraleer weer op het orgel kon gespeeld worden.

Lees meer

TECHNISCH

De technische gegevens van het orgel.
Lees meer

AANKONDIGINGEN

RaafHekkema 002Meervoudig prijswinnaar Raaf Hekkema geeft ongeveer honderd concerten per jaar over de hele wereld, waarbij hij voornamelijk arrangementen van eigen hand uitvoert.

Voor zijn opzienbarende solo-cd Paganini Caprices for saxophone (MDG, 2006) werd hij onderscheiden met de titel ‘Instrumentalist of the Year’ door het Duitse Echo Klassik.

Als solist trad hij op met diverse orkesten en gaf hij masterclasses in vele landen. Zijn composities en arrangementen worden uitgegeven door Schott Music, via Calefax Edition en zijn eigen website.

 

Voor zijn artistieke verdiensten mocht Raaf Hekkema in 2020 toetreden tot de Akademie van Kunsten.

Hekkema is medeoprichter van Calefax Rietkwintet (sinds 1985), waarvoor hij honderden bewerkingen schreef die veelal op cd verschenen zijn. Calefax put zijn repertoire uit negen eeuwen muziekgeschiedenis, westers en niet-westers, van improvisatie tot hedendaagse muziek.

Raaf Hekkema is als hoofdvakdocent saxofoon verbonden aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Wens je meer informatie over Raaf Hekkema, bezoek dan zijn website via deze link .