Concerten, bezoeken aan het orgel en jeugdactiviteiten

Deze rubriek toont concerten, bezoeken aan het orgel en activiteiten voor de jeugd ingericht door of in samenwerking met het Orgelcomité Overmere. Bijna al deze activiteiten gingen door in de kerk Onze-Lieve-Vrouw ten Hemel Opgenomen, de parochiekerk van Overmere. Indien dit niet zo was, wordt de concertplaats vermeld.

De concertinformatie bestaat uit gegevens over het concert (plaats, tijdstip,...), het concertprogramma en info over de artiesten die het concert verzorgden. Bij bezoeken aan het orgel en jeugdactivteiten staat een korte beschrijving.
In beide gevallen kunnen ook foto's en filmpjes, geregistreerd tijdens het concert, bekeken worden. Door de artikelfoto's aan te klikken krijgt met een grotere versie van één of meer foto's te zien in een lightbox.

 
KERSTCONCERT

Zondag, 12 februari 2023 
om 15.00 uur

Vioolklassen van :

Griet Wytynck
Koen Rens

Celli o.l.v :

Valdas Povilaitis

Piano :

Axel Freier

 

20 JAAR SUZUKI IN ZOTTEGEM

20230212Suzukiconcert 002 VierkantEen twintigjarig jubileum geeft ons de kans om even terug te blikken, zo eens te overlopen wat de laatste decennia ons brachten. En dan zien we toch wel een heerlijk parcours van groei, van connectie, van samenwerking en van ontwikkeling. De Suzuki Methode zet ons letterlijk aan tot 'ontwikkelingssamenwerking'.

Het is nog maar eventjes geleden dat juf Griet net zo'n jonge mama met een klein vioolkindje was als velen onder jullie. Met dezelfde twijfels, en dezelfde vragen en uitdagingen. En met hetzelfile onstuitbare vertrouwen in de mogelijkheden van haar kind.

Dat vertrouwen, dat geloof in hun potentieel en de diepe wil om de kinderen het beste van zichzelf te helpen ontdekken was gelukkig niet enkel voor de eigen kinderen weggelegd. Elk kindje in de klas werd met hetzelfide enthousiasme verwelkomd, en elke nieuwe ouder kreeg dezelfde hulp en informatie mee om kind-lief gemotiveerd en aan het werk te houden. Wie echt in de kinderen gelooflt durft hen ook uit te dagen, durft te vragen dat ze zich volledig geven. En dat werd ook aan de ouders gevraagd.

Vandaag vieren we de inzet van heel veel mensen, die om onze kinderen geven. De kleutertjes, maar ook de kinderen en de tieners en de jongvolwassenen... allemaal bloeien ze open als we maar tijd, aandacht en voorbeeld durven geven. Wie werklust heeft, leerde dat al jong. Wie aandacht heeft voor anderen, en vriendelijke generositeit, die heeft menselijkheid als voorbeeld gekregen van de eigen ouders. Wie met de Suzuki filosofie opgroeit beseft dat kwaliteit en succes vooral op menselijk niveau te vinden zijn.

 

Enkele foto's van het concert

Hieronder kan je enkele foto's van het concert bekijke

Foto's (3)

 

 

FILMPJES VAN HET CONCERT

Hieronder staan 2 filmpjes opgenomen tijdens het concert.

In het eerste spelen de kinderen Sonate No. 4 in D - Larghetto - G.F. Hándel

 

 In het  tweede filmpje wordt Roodborstje ten gehore gebracht

 

Griet Wytynck

 

Griet Wytynck volgde piano aan de kunsthumaniora te Gent en viool aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Sint-Niklaas bij Dhr. Delcourte, waar ze de regeringsmedaille behaalde met grote onderscheiding.
Op 17-jarige leeftijd behaalde ze de eerste prijs notenleer aan het Conservatorium te Gent.
Ze studeerde viool (bij M. Bezverkhny) en piano (bij J. Duijck) aan het Conservatorium te Gent. In 1998 behaalde ze het meesterdiploma viool aan het Conservatorium te Antwerpen (bij G. De Neve). Daarna vervolmaakte ze zich gedurende 2 jaar aan de Musikhochschule te Köln (bij J. Prelle).

Als free-lance violiste is zij actief in diverse orkesten en ensembles.

In 2008 behaalde ze het Europees erkende diploma ‘lerares Suzuki-methode’ bij Mevr. J. Janssens, uitgereikt door de ESA (European Suzuki Association) en geeft regelmatig les op nationale en internationale workshops en cursussen (o.a. Duitsland, Polen, Litouwen, Letland, Spanje, Denemarken…)

Griet Wytynck geeft vioolles volgens de Suzuki Methode aan de muziekacademie van Zottegem.