Concerten, bezoeken aan het orgel en jeugdactiviteiten

Deze rubriek toont concerten, bezoeken aan het orgel en activiteiten voor de jeugd ingericht door of in samenwerking met het Orgelcomité Overmere. Bijna al deze activiteiten gingen door in de kerk Onze-Lieve-Vrouw ten Hemel Opgenomen, de parochiekerk van Overmere. Indien dit niet zo was, wordt de concertplaats vermeld.

De concertinformatie bestaat uit gegevens over het concert (plaats, tijdstip,...), het concertprogramma en info over de artiesten die het concert verzorgden. Bij bezoeken aan het orgel en jeugdactivteiten staat een korte beschrijving.
In beide gevallen kunnen ook foto's en filmpjes, geregistreerd tijdens het concert, bekeken worden. Door de artikelfoto's aan te klikken krijgt met een grotere versie van één of meer foto's te zien in een lightbox.

CONCERT
MOZART en tijdgenoten

Zondag, 23 april 2006
om 19.00 uur
Parochiekerk Overmere

Lieve Van de Rostyne (orgel)
Griet Wytynck (viool)
Klaartje Pannier (sopraan)

 

PROGRAMMA:

MET ORGEL

Finale (Rondo Allegro) Orgel solo C. F. Ruppe (1753-1826)
Laudate Dominum Sopraan en Orgel W. A. Mozart (1756-1791)
Allegro in G Viool en Orgel J. H. Fiocco (1650-1714)
Allegro moderato uit "Sonate VI" Orgel solo C. Ph. E. Bach (1714-1788)
Recitativ und Aria "Nun beut die Flur",
uit "Die Schöpfung"
Sopraan en Orgel J. Haydn (1732-1809)
Aus der Flötenuhr 1772
      Allegretto
      Vivace
     Andantino
     Menuett
     Vivace 'Der Kaffeeklatsch'
Orgel solo J. Haydn (1732-1809)
Alleluia uit "Exsultate Jubilate", K165 Sopraan, Viool en Orgel W. A. Mozart (1756-1791)

 

Mozart composities met pianobegeleiding

Sehnsucht nach dem Frühlinge W. A. Mozart (1756-1791)
Abendempfindung W. A. Mozart (1756-1791)
Air du Roi Pasteur W. A. Mozart (1756-1791)
Allegro uit de Sonate in e voor viool en piano, KV 304 W. A. Mozart (1756-1791)
Die kleine Spinnerin W. A. Mozart (1756-1791)
Un moto di gioja W. A. Mozart (1756-1791)

 

 

MUZIKANTEN

KLAARTJE PANNIER (zang)

Na haar studies aan het Lammensinstituut te Leuven behaalde Klaartja Pannier de Eerste Prijzen voor zang en kamermuziek aan het conservatorium te Gent bij Lydia Lesage en Jan Caals.
Zij bekwaamde zich verder via masterclasses bij Charles Brett, Erna Spoorenbergh en Lieve Vanhaverbeke. Klaartja verleende haar medewerking aan de koren Capella Brugensis o.l.v. Patrick Peire, Currende o.l.v. Erik Van Nevel, Il Fondamente o.l.v. Paul Dombrecht ...
Als soliste was ze te horen in concerten o.l.v. Patrick Peire, Florian Heyerick, Sigiswald Kuijcken, Jos Van den Borre, Jan Vuye e.a.
Zij is als zangpedagoge verbonden aan de muziekacademies van Deinze en Oosterzele.

 

GRIET WYTYNCK (viool)

Studeerde viool en piano aan de Conservatoria van Gent (bij Mikhaïl Bezverkhny) en Antwerpen (bij Guido De Neve) waar ze in juni 1998 het meesterdiploma behaalde. Daarna vervolmaakte ze zich gedurende 2 jaar aan de "Musikhochschule" te Keulen bij J. Prelle.
Als free-lance violiste is zij actief in diverse orkesten en ensembles, waarmee ze concerten gaf in binnen- en buitenland.
Momenteel volgt ze de opleiding tot leraar Suzukimethode bij Mevr. Janssens.
Griet Wytynck geeft vioolles aan de muziekacademie van Zottegem.

 

LIEVE VAN DE ROSTYNE (harp, orgel/piano)

Lieve Van de Rostyne studeerde orgel en harp aan het Lemmensinstituut te Leuven, waar ze in 1995 het laureaats- en meesterdiploma behaalde met eerste prijzen harmonie en orgel met grote onderscheiding (bij dhr. Joris Verdin).
In 1998 behaalde ze het "Diplóme National d'Etudes Supérieures Musicales" aan het Conservatoire National Supérieur de Musique in Lyon bij prof. Jean Boyer.
Ze is laureate van de wedstrijd Pro Civitate en van de orgelwedstrijden te Boxtel en Herk-de-Stad. In april 1999 won ze de eerste prijs op de begijnhofwedstrijd voor vrouwelijke organisten te Dendermonde. In 2000 werd ze halve-finaliste op de Bachwedstrijd van het Festival van Vlaanderen te Brugge en in november 2001 won ze de tweede prijs op de eerste internationale orgelwedstrijd van Battipaglia (Italië). Voor de V.Z.W. Orgelkunst nam ze in 2005 een cd op met werk van Jozef Tilborghs.
Momenteel geeft ze les in Lebbeke, Strombeek-Bever en Arras en op zomerstages in België en Frankrijk. Ze concerteert regelmatig in binnen- en buitenland (in Europa en Japan), en dit zowel solistisch als in kamermuziek- en orkestverband. Verder is ze organiste te Berlare en te Overmere.