Concerten, bezoeken aan het orgel en jeugdactiviteiten

Deze rubriek toont concerten, bezoeken aan het orgel en activiteiten voor de jeugd ingericht door of in samenwerking met het Orgelcomité Overmere. Bijna al deze activiteiten gingen door in de kerk Onze-Lieve-Vrouw ten Hemel Opgenomen, de parochiekerk van Overmere. Indien dit niet zo was, wordt de concertplaats vermeld.

De concertinformatie bestaat uit gegevens over het concert (plaats, tijdstip,...), het concertprogramma en info over de artiesten die het concert verzorgden. Bij bezoeken aan het orgel en jeugdactivteiten staat een korte beschrijving.
In beide gevallen kunnen ook foto's en filmpjes, geregistreerd tijdens het concert, bekeken worden. Door de artikelfoto's aan te klikken krijgt met een grotere versie van één of meer foto's te zien in een lightbox.

CONCERT
Orgel en Circus

Zaterdag, 15 oktober 2016
om 17.00 uur
Parochiekerk Overmere

Hugo Bakker (orgel)

Circusartiesten :
Harm Van der Laan
Maartje Bonarius
Roel Post

 

PROGRAMMA

Circusact Werk Componist
Diabolo Symfonie I
Allegro vivace
L. Vierne
Trapeze Toccata BWV 565 J.S. Bach
Baljongleren Andante larghetto G.F. Händel
  Orgelsolo
Pastorale
L. Vierne
Rond het speeldoosje    
Duo-acrobatiek Parade Erik Satie
arr. Reitze Smits
  Orgelsolo
Scherzetto
L. Vierne
Tissu Canon in a R. Schumann
Trio kegels Fuge g-moll J. A. Reincken
Finale Fuge BWV 565 J.S. Bach

 

 

ARTIESTEN

Organist Hugo Bakker

Foto (1)

Hugo Bakker studeerde geschiedenis, orgel, kerkmuziek en klavecimbel aan de universiteit Leiden, het Rotterdams conservatorium en het Lemmensinstituut Leuven bij o.a. Bernard Winsemius, Reitze Smits, Luc Ponet en Kris Verhelst. Hij won diverse prijzen waaronder de Sweelinck-Müllerprijs. Als organist is hij verbonden aan de St. Maartenskerk te Zaltbommel alwaar hij de vaste bespeler is van het monumentale Wolfferts-orgel uit 1783.

 

Circusartiesten :
Harm Van der Laan
Maartje Bonarius
Roel Post

Foto's (20)

Maartje, Harm en Roel begonnen alle drie als kind met circus bij verschillende jeugdcircussen in Nederland. Hun professionele opleiding genoten ze aan de circusopleiding van Codarts Rotterdam waar ze zich specialiseerden in de disciplines tissu, partneracrobatiek en objectmanipulatie. Inmiddels treden zij zowel solo en als trio op door heel Europa in verschillende theatrale circusvoorstellingen. In de voorstelling 'Une Orgue dans le Cirque' zetten zij hun circustechnieken in om de muziek van onder meer Händel, Bach en Vierne te verbeelden.