Concerten, bezoeken aan het orgel en jeugdactiviteiten

Deze rubriek toont concerten, bezoeken aan het orgel en activiteiten voor de jeugd ingericht door of in samenwerking met het Orgelcomité Overmere. Bijna al deze activiteiten gingen door in de kerk Onze-Lieve-Vrouw ten Hemel Opgenomen, de parochiekerk van Overmere. Indien dit niet zo was, wordt de concertplaats vermeld.

De concertinformatie bestaat uit gegevens over het concert (plaats, tijdstip,...), het concertprogramma en info over de artiesten die het concert verzorgden. Bij bezoeken aan het orgel en jeugdactivteiten staat een korte beschrijving.
In beide gevallen kunnen ook foto's en filmpjes, geregistreerd tijdens het concert, bekeken worden. Door de artikelfoto's aan te klikken krijgt met een grotere versie van één of meer foto's te zien in een lightbox.

CONCERT
Orgel en Dans

Zondag, 29 oktober 2017
om 19.00 uur
Parochiekerk Overmere

Katrien Mannaert (orgel)
Jade Derudder en Samuel Baidoo (dans)

 

PROGRAMMA

Canto Baltica  Reitze Smits (°1956) 
Récit
Uit ‘Petite Suite in Blue’  
J.M. Michel (°1962) 
Dance with me
Prélude n°1
Impressions
Michael Schütz (°1963) 
Draw near with faith  Malcolm Archer (°1952) 
Rêve
Romanze 
Hans-André Stamm (°1958) 
Koyaanisqatsi  Philip Glass (°1937) 
Moods  Reitze Smits (°1956) 
Echoes of Joy  Hans-André Stamm (°1958)
Festive Scherzo Malcolm Archer (°1952)
Viva la vida Coldplay


Dans: Jade Derudder & Samuel Baidoo
Orgel: Katrien Mannaert

Video's

Katrien Mannaert speelt 'Prélude n°1' van Michael Schütz op het orgel.


Duur : 3 min 22 sec

Jade Derudder en Samuel Baidoo dansen op orgelmuziek gespeeld door Katrien Mannaert.
Deze opname gebeurde niet in de Onze-Lieve-Vrouw ten Hemel Opgenomenkerk, maar de voorstelling was dezelfde.

Duur : 2 min 37 sec

 

ARTIESTEN

Katrien Mannaert (orgel)

Foto (1)

Katrien Mannaert startte op jonge leeftijd haar muzikale opleiding aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Lebbeke. Gebeten door de muziekmicrobe besliste Katrien om in 2001 voltijds kunstonderwijs te volgen aan Dé Kunsthumaniora van Antwerpen. Ook hier kreeg ze orgelles van Dieter Van Handenhoven.
In 2005 zette ze haar opleiding verder aan het Lemmensinstituut te Leuven waar ze in 2010 het Masterdiploma voor orgel behaalde. Haar belangrijkste orgelleraar was Reitze Smits.
Een jaar later behaalde ze aan hetzelfde instituut het Specifiek Lerarendiploma.
Van april 2003 tot eind juni 2014 was deze jonge organiste verbonden aan de Christus Koning- en Don Boscokerk te Sint-Niklaas. Op 1 september 2014 werd ze benoemd tot vaste organiste van de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Sint-Niklaas en Nieuwkerken-Waas.
In 2003 werd haar deelname aan de Vlaamse Orgeldagen te Hasselt zowel bekroond met een eerste prijs als met de “Prijs van de stad Hasselt”. In 2005 werd ze ook laureate van de wedstrijd“Axion Classics”.
Momenteel werkt Katrien als leerkracht orgel, begeleidingspraktijk, AMT, AMV en samenzang aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van Dendermonde. Daarnaast werkte ze begin juni 2012 mee aan een orgelcd op het monumentale Draps-Flentroporgel te Sint-Niklaas, in opdracht van het ‘Orgel in Vlaanderen’.

 

Jade Derudder (dans)

Jade Derudder studeerde danstheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg (NL). Ze was te zien in diverse dansvoorstellingen, waaronder Zoo doen ze de dingen (fABULEUS & HetPaleis), Meis en Cliffdancers (Kopergietery & Tanzhaus nrw). In 2016 creëerde ze de solo I'm talking about life en maakte ze i.s.m. Samuel Baidoo het duet KERK. Naast haar werk in de podiumkunsten, verdiept ze zich in de wereld van film, muziek en yoga.

Foto van de dansers (1)

Samuel Baidoo (dans)

Samuel Baidoo groeide op in Hoboken waar hij in zijn vrije tijd naar de Academie voor Beeldende Kunsten ging. Na zijn middelbare schooltijd werd hij één van de oprichters van het kunstcollectief Hanafubuki. Binnen dit collectief neemt hij de artistieke leiding op zich en creëerde hij in het verleden al enkele installaties: Duizend kraanvogels, kleurwilg, Ikvindje.... , dans- en theatervoorstellingen: Astronaut, Hebben wij elkaar al eens ontmoet? en Nomade.
Recent maakte hij met Hanafubuki een geïllustreerde dichtbundel i.s.m. de leerlingen van de Academie voor Beeldende Kunsten Hoboken en de multimediale voorstelling Wachten en weg zijn.
Hij studeerde af als illustrator en vormgever aan Sint-Lucas te Antwerpen.
Momenteel studeert Samuel Hedendaagse dans aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.
Binnen zijn opleiding danste hij o.a. VENN, een project o.l.v. Iris Bouche met choreografie van Sidi Larbi Cherkaoui en Damien Jalet en Breken, een dansvoorstelling van Yves Tuwis en Gregory Caers.
Buiten school danste hij in Castling, een productie van Retina Dance Company o.l.v. Filip van Huffel. Binnenkort is hij te zien in MEIS, een performance gemaakt voor de Kopergietery o.l.v. Jotka Bauwens. Daarnaast werkt hij als choreograaf voor Dansstudio Arlekino.