Concerten, bezoeken aan het orgel en jeugdactiviteiten

Deze rubriek toont concerten, bezoeken aan het orgel en activiteiten voor de jeugd ingericht door of in samenwerking met het Orgelcomité Overmere. Bijna al deze activiteiten gingen door in de kerk Onze-Lieve-Vrouw ten Hemel Opgenomen, de parochiekerk van Overmere. Indien dit niet zo was, wordt de concertplaats vermeld.

De concertinformatie bestaat uit gegevens over het concert (plaats, tijdstip,...), het concertprogramma en info over de artiesten die het concert verzorgden. Bij bezoeken aan het orgel en jeugdactivteiten staat een korte beschrijving.
In beide gevallen kunnen ook foto's en filmpjes, geregistreerd tijdens het concert, bekeken worden. Door de artikelfoto's aan te klikken krijgt met een grotere versie van één of meer foto's te zien in een lightbox.

CONCERT
Swinging Organ

Zondag, 11 maart 2018
om 19.00 uur
Parochiekerk Overmere

Lieve Van de Rostijne (orgel)

 

PROGRAMMA

Toccata in seven John Rutter
(1945 - ... )
Estampie
Uit de 14e eeuwse Robertsbridge Codex
Anoniem
Partite sopra la Aria della Folia da Espagna Bernardo Pasquini
( 1637 - 1710 )
2 Correntes Girolamo Frescobaldi
( 1583 - 1643 )
Aria & Giga
Uit de 2e suite
Jean-Baptiste Loeillet
( 1680 - 1730 )
Air & Gavotte Samuel Wesley
( 1766 - 1837 )
Toccata alla rumba  Peter Planyavsky
(1947 - … )
Gavotte antique, op. 59/4 Flor Peeters
( 1903 - 1986 )
Rondo-Polonaise Antonio Diana
( 1815 - 1876 )
Deux danses à Agni Yavishta Jehan Alain
( 1911 - 1940 )
Finale alla Minuet John Arthur Meale
( 1880 - 1932 )
Marche Triomphale Jan Nieland
( 1903 - 1963 )

 

Video's

Lieve Van de Rostyne speelt 'Partite sopra la Aria della Folia da Espagna' van Bernardo Pasquini op het orgel.
Duur : 2 min. 27 sec.

 

Lieve Van de Rostyne speelt 'Marche Triomphale' van Jan Nieland op het orgel.
Duur : 4 min. 51 sec.

 

 

ORGANISTE

Lieve Van de Rostyne

Foto (1)

Lieve Van de Rostyne studeerde orgel en harp aan het Lemmensinstituut te Leuven, waar ze in 1995 het laureaats- en meesterdiploma behaalde met eerste prijzen harmonie en orgel met grote onderscheiding (bij dhr. Joris Verdin).

In 1998 behaalde ze het “Diplôme National d’Etudes Supérieures Musicales” aan het Conservatoire National Supérieur de Musique in Lyon (Fr) bij prof. Jean Boyer.

Zowel tijdens als na haar studies nam ze deel aan verschillende wedstrijden in binnen- en buitenland. Zo werd ze laureate van de wedstrijd Pro Civitate (B) en van de orgelwedstrijden te Boxtel (NL) en Herk-de-Stad (B). Ze won de eerste prijs op de begijnhofwedstrijd voor vrouwelijke organisten te Dendermonde (B), werd halve-finaliste op de Bachwedstrijd van het Festival van Vlaanderen te Brugge (B) en ze won de tweede prijs op de eerste internationale orgelwedstrijd van Battipaglia (It).

Momenteel geeft ze orgel- en harples en instrumentaal ensemble aan de academies van Aalst, Lebbeke, Wetteren en Zottegem en ze is begeleider in Lebbeke. Ze concerteert regelmatig in binnen- en buitenland, en dit zowel solistisch als in kamermuziek- of orkestverband, of als begeleider van solisten en/of koren.

Daarnaast was ze tot 2017 redactielid van het tijdschrift “Orgelkunst”, waarvoor ze in 2005 in de Gentse Sint-Annakerk op het Schyven/Andriessenorgel een cd opnam met werk van Jozef Tilborghs. Voor “het Orgel in Vlaanderen” realiseerde ze in 2007 een CD op het grote Maximilien Van Peteghemorgel uit 1861 in de Collegiale O.L.Vrouwkerk van Dendermonde.

Ze is titularis-organiste in de St.-Martinuskerk en de Bareldonkkapel te Berlare en de O.L.Vrouw-ten-hemel-opgenomenkerk te Overmere, waar ze ook lid is van het orgelcomité.