Concerten, bezoeken aan het orgel en jeugdactiviteiten

Deze rubriek toont concerten, bezoeken aan het orgel en activiteiten voor de jeugd ingericht door of in samenwerking met het Orgelcomité Overmere. Bijna al deze activiteiten gingen door in de kerk Onze-Lieve-Vrouw ten Hemel Opgenomen, de parochiekerk van Overmere. Indien dit niet zo was, wordt de concertplaats vermeld.

De concertinformatie bestaat uit gegevens over het concert (plaats, tijdstip,...), het concertprogramma en info over de artiesten die het concert verzorgden. Bij bezoeken aan het orgel en jeugdactivteiten staat een korte beschrijving.
In beide gevallen kunnen ook foto's en filmpjes, geregistreerd tijdens het concert, bekeken worden. Door de artikelfoto's aan te klikken krijgt met een grotere versie van één of meer foto's te zien in een lightbox.

Muziekateliers voor kinderen

Zaterdag, 15 oktober 2016
Vrije basisschool Sint-Jozef Overmere

Lieve Van de Rostyne
Lieven Van De Sype
en anderen

 

EEN WOORDJE UITLEG

Kindermuziekdag op zaterdag, 15 oktober 2016 van 14.00 tot 16.50 uur Vrije basisschool Sint-Jozef Overmere. Dit jaar bestond het Orgelcomité 20 jaar, hoog tijd om eens een speciale dag in te richten voor de kinderen van de lagere school. Vandaar deze kindermuziekdag! Uit 4 ateliers kan je er 2 kiezen. Het kost niets, je krijgt er zelfs nog een drankje en een koek bovenop.

PROGRAMMA

DE ORGELKOFFER

Een geheimzinnige koffer met allerlei onderdelen staat op ons te wachten… Zal het ons lukken om daar een echt orgel van te maken en het dan nog te bespelen ook?

FLUITEN MAKEN

Wie graag knutselt krijgt in dit atelier de kans om van allerlei materialen bespeelbare fluitjes te maken. (Bij voorkeur voor iets oudere kinderen.)

DJEMBE

Iedereen heeft allicht een beetje ritme in zijn lijf. We krijgen allemaal een djembe (slagwerkinstrument) ter beschikking, en onder begeleiding van een professional trommelen we er op los.

MUZIKAAL VERHAAL Voor de jongere kinderen brengt onze muzikale duizendpoot een mooi verhaal. Luisteren is een must, maar ook zingen en meedansen staat op het programma.

Voorwaar een namiddag waar de kinderen van genoten hebben.

 

Foto's (16)